Hovedretter Grønnsaker og sopp Syltede grønnsaker

Syltede grønnsaker>

Syltede grønnsaker

1 lite gresskar

500 g stikkelsbær

500 g delikatesseløk

500 g assorterte tomater, gul og rød cherrytomat

500 g kantareller

500 g små agurker

2 ss hel pepper

1 sjalottløk, i ringer

1 cm fersk ingefær

4 laurbærblad

¼ bunt fersk timian

1 ss sennepfrø   

 

Syltelake

3 dl hvitvinseddik

6 dl sukker

9 dl vann

Alt blandes og kokes til sukkeret er løst opp. 

 

Sylteagurk

Prikk agurkene med en gaffel og legg dem i saltlake over natta. Saltlaken skal være 1 liter vann og 2 ss salt. Ta agurkene ut av laken og legg dem i sylteglass. Ha på sennepsfrø, hell over varm syltelake og sett på lokk.  

 

Stikkelsbær


Klipp stilk og evt. blomster av stikkelsbærene. Ha stikkelsbær på sylteglass og hell over varm syltelake. Sett på lokk.

 

Delikatesseløk

Skrell løken og del den i to. Ha i kjele og dekk med syltelake. Kok til løken er mør. Ha løken over på sylteglass, dryss over 1 ss hel pepper og ett laurbærblad. Sett på lokk.


Tomater

Blansjer tomatene i lettsaltet vann. Skrell tomatene og ha dem på sylteglass. Hell over syltelake og sett på lokk.

 

Kantareller

Rens og kutt kantarellene i passende biter. Fres dem i nøytral olje med sjalottløk. Ha sopp og løk over på sylteglass. Ha på hel pepper, laurbærblad og syltelake. Sett på lokk.

 

Gresskar

Del gresskaret i fire, ta ut innmaten og skjær bort skallet. Skjær gresskarkjøttet i terninger og ha i sylteglass sammen med finhakket ingefær, timian og laurbærblad. Hell over syltelake og sett på lokk. 

 

Appelsin OG  sitron marmelade

1 kg appelsin

1 sitron

0,5 l vann

0,5 vaniljestang, splittet på langs

875 g sukker

 

Vask appelsinene og sitronen godt. Skjær appelsin og sitron i båter, og så i tynne skiver på tvers. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok under lokk i ca 1 time. Ha over på sylteglass og sett på lokk. Når du har satt lokk på alle glassene settes de i en stor kjele som dekkes med vann. Kok under lokk i ca 1 time så det dannes vakum i glassene. Sett så glassene kaldt.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev