Hovedretter Grønnsaker og sopp salat, ramsløkmajones og rødbetjord

salat, ramsløkmajones og rødbetjord>

Rødbetjord

200 g mandelmel

400 g saft av rå rødbeter

30 g smør litt salt

 

Alt blandes godt. Bre utover et bakepapir og la det tørke i ovnen på 70 °C over natten med døren litt åpen. Smuldre opp den tørre kaken så det ligner jord i konsistens.

 

Ramsløkmajones

1 ½ dl solsikkeolje

2 ss syltet ramsløk

2 romtempererte eggeplommer

2 ss vann

2 ts sennep

2 ts hvitvinseddik

 

 

 

Bland alt utenom oljen og ramsløken i en bolle. Kjør med stavmikser og spe sakte med oljen og ramsløken. Smak til med salt og pepper. I denne salaten kan du bruke de råvarene som er i sesong og som er best på markedet akkurat nå! Du kan bruke forskjellige salatvarianter, rå rødbeter, spirer eller gulrøtter som er kokt i lettsaltet vann og avkjølt i isvann. Du kan bruke nøtter, blomkål, sukkererter, løk og bønner. Her er det bare fantasien som setter grenser, så gå «bananas» med alt du finner på butikken eller ute på jordet.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev