Gulrotsuppe
1 kg gulrøtter
1 løk
3 dl naturell yoghurt
1 ss garam marsala kryddermix
50 g smør
salt, pepper og litt tabasco
Skrell og kutt gulrøttene i 2 cm store biter. Skjær løken i skiver og stek i smøret i en kjele i 3-4 minutter.
Ha i gulrøttene og garam marsala og la dette steke på svak varme i 10 minutter.
Ha på vann så det dekker gulrøttene og trekk i ca 30 minutter.
Sil av og ta vare på vannet. Kjør gulrøttene til puré i en blender sammen med yoghurten.
Tilsett litt av kokevannet hvis du ønsker en litt tynnere suppe.
Smak til med salt, pepper og tabasco.
Mangosalsa
1 mango
3 plommetomater
1 lime
1 ss finhakket koriander
sukker, tabasco, salt og pepper etter smak
Riv mango og tomater på rivjern. Ha det i en sil og la vannet renne av i ca 30 minutter.
Bland mangoen og tomatene med limesaft og hakket koriander.
Smak til med sukker, tabasco, salt og pepper.
Yoghurt
La gresk yoghurt renne av i et kaffefilter i 1 time.
Suppen serveres med flatbrød eller annet godt brød.