Hovedretter Grønnsaker og sopp Spicy gulrotsuppe, mangosalsa og yoghurt

Spicy gulrotsuppe, mangosalsa og yoghurt>

Gulrotsuppe

1 kg gulrøtter

1 løk

3 dl naturell yoghurt

1 ss garam marsala kryddermix

50 g smør

salt, pepper og litt tabasco

 

Skrell og kutt gulrøttene i 2 cm store biter. Skjær løken i skiver og stek i smøret i en kjele i 3-4 minutter.

Ha i gulrøttene og garam marsala og la dette steke på svak varme i 10 minutter.

Ha på vann så det dekker gulrøttene og trekk i ca 30 minutter.

Sil av og ta vare på vannet. Kjør gulrøttene til puré i en blender sammen med yoghurten.

Tilsett litt av kokevannet hvis du ønsker en litt tynnere suppe.

Smak til med salt, pepper og tabasco.

 

Mangosalsa

1 mango

3 plommetomater

1 lime

1 ss finhakket koriander

sukker, tabasco, salt og pepper etter smak

 

Riv mango og tomater på rivjern. Ha det i en sil og la vannet renne av i ca 30 minutter.

Bland mangoen og tomatene med limesaft og hakket koriander.

Smak til med sukker, tabasco, salt og pepper.

 

Yoghurt

La gresk yoghurt renne av i et kaffefilter i 1 time.

 

Suppen serveres med flatbrød eller annet godt brød.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev