Betesalat
1 rødbet
1 gulbete
1 chogiobete
1 ss salt
1 liter vann
4 ss olivenolje
1 lime
salt og pepper
Alle betene kokes i vann med skallet på. Ha i salt i vannet og kok til betene får en svak, hard kjerne. Avkjøl. Bruk en kniv til å dra av skallet. Kutt opp i pene halvmåneskiver eller i større terninger. Knutekålen skrelles og kuttes opp i pene skiver.
Kok opp litt vann og forvell kålen i ca 1-2 minutter før den avkjøles i isvann. Legg betene i vifteform på en tallerken og legg kålen som en pen sløyfe i midten og på toppen. Strø litt salt og pepper over sammen med finrevet limeskall og olivenolje.
Varm chevre
200 g chevre
4 plater wonton, eller butterdeig som kjevles tynt ut
2 ss gressløk
pepper
1 ss olivenolje
5 dl rapsolje til fritering
Chevren deles opp i fire biter. Fordel litt gressløk og pepper på toppen med litt olivenolje. Pakk inn chevren med wonton eller butterdeigen og friter i oljen til pakkene blir sprø og fine. Anrett dem på av knutekålen.