Nyhet
Hovedretter Grønnsaker og sopp salat med beter, knutekål og chevre

salat med beter, knutekål og chevre>

Betesalat

1 rødbet

1 gulbete

1 chogiobete

1 ss salt

1 liter vann

4 ss olivenolje

1 lime

salt og pepper

 

Alle betene kokes i vann med skallet på. Ha i salt i vannet og kok til betene får en svak, hard kjerne. Avkjøl. Bruk en kniv til å dra av skallet. Kutt opp i pene halvmåneskiver eller i større terninger. Knutekålen skrelles og kuttes opp i pene skiver.

Kok opp litt vann og forvell kålen i ca 1-2 minutter før den avkjøles i isvann. Legg betene i vifteform på en tallerken og legg kålen som en pen sløyfe i midten og på toppen. Strø litt salt og pepper over sammen med finrevet limeskall og olivenolje.

 

Varm chevre

200 g chevre

4 plater wonton, eller butterdeig som kjevles tynt ut

2 ss gressløk

pepper

1 ss olivenolje

5 dl rapsolje til fritering

 

Chevren deles opp i fire biter. Fordel litt gressløk og pepper på toppen med litt olivenolje. Pakk inn chevren med wonton eller butterdeigen og friter i oljen til pakkene blir sprø og fine. Anrett dem på av knutekålen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev