Bruk det du har av godsaker som du har dyrket frem som brokkoliblomst, minipurre, mangold og polkabete.
Knutekålpuré
300 g knutekål
1 sjalottløk
3 dl H-melk
1 ss smør
1 ss revet pepperrot
salt og pepper
Start med å grave ut knutekålen og ha innholdet i en kjele sammen sjalottløk og melk. Kok dette sammen til det er helt mørt. Kjør dette til en glatt puré og avslutt med smør og revet pepperrot. Server denne puréen i skallet på knutekålen. Ved servering kan retten toppes med sennepsblomster.
Grønnsakene
Her har vi tatt et lite utvalg av morsomheter vi har på gården. Litt avhengig av størrelsen på grønnsakene dere har selv eller velger, men vår tanke er at de bare får ca. 2 minutter i pannen med hvitløk, sjalottløk, stilk fra villtimian, smør og salt.
Da sitter vi igjen med glaserte, møre og lett crunchy grønnsaker. Det er litt deilig å kjenne smaken fra det aromatiserte smøret som base, og de forskjellige grønnsakene har som egensmak og finurligheter.
På toppen av denne grønnsakssalaten har vi stekt rugbrød, ramsløkkapers og tørrfisk. Det kan naturligvis erstattes med vanlige krutonger eller noe salt kjøtt som fenalår, skinke etc. Her er retten servert med et nystekt brød basert på surdeig, rug, spelt og tørket jordskokkskall.