1 økologisk sellerirot
500 g økologisk hvetemel
500 g grovt havsalt
400-500 g vann
Bland salt, vann og mel til en fast deig. Vask sellerien, men ikke skrell den. Pakk den helt inn i saltdeigen.
Stek den i ovnen på 190 °C i ca 2 timer til den er mør. La den kjølne i deigen.
Pakk opp sellerien og stikk ut ringer. Sellerien varmes i sellerijuice og smør ved servering.
Selleri- og eplejuice
rester av bakt selleri
1 økologisk selleri
2 økologiske epler
1-2 ss eplesidereddik
Skrell sellerien og kjør den sammen med eplene og sellerirestene i en grønnsaksjuicer.
Kok opp, skum av og smak til med eddik.
Sagogryn
1 ss sagogryn
Kok sagogryn myke i rikelig med vann. Skyll av i kaldt vann, legg ned dem i juicen og la dem trekke smak.
Sort hvitløk
1 sort hvitløk
Legg en hvitløk i en ovn eller varmeskap på 60 °C i 40 dager.
Skrell den og del opp et fedd per porsjon.
Stangselleri
Plukk bladene av stangselleri. Skrell og høvle stangsellerien i tynne skiver med for eksempel en skreller eller mandolin.
Legg blad og remser i isvann og tørk dem helt tørre. Anrett dem sammen med sagogryn og litt av juicen ved servering. Smak til med salt.
Brunet fløte
1 l fløte, gjerne fra Rørosmeieriet
3-5 ss melk, gjerne fra Rørosmeieriet
Ha fløten i en kjele og reduser ned til den begynner å karamellisere. Tynn den ut med litt melk og smak til med salt.