FOTO stian Broch
KOKK angus Hugøy, Olav Egeberg og Dave Mc Carty
appetitt 3/2015
Pickles syltelake
1 l vann
5 dl epleeddik
1 ts nellikspiker
6 laurbærblader
2 ss fennikelfrø
2 ss korianderfrø
1 ss salt
50 g kuttet ingefær
Ha alle ingrediensene i en panne og kok opp. La det koke i ti minutter.
Blansjer grønnsakene du ønsker i syltelaken.
Ha dem på Norgesglass med laken.
Lukk lokket og la det ligge i minst en uke i kjøleskapet før bruk.
Stiltonkrem
200 g stiltonost
1 ss sherryeddik
finkuttet bladpersille
30 g finkuttet gressløk
6 ss olivenolje
20 g brunt sukker
saft fra 1 sitron
Miks alt dette sammen i en foodprosessor. Vend inn 100 g kremfløte og 50 g crème fraîche.
Anrett salat, ristede hasselnøtter, syltet rødbet, syltet gulbete, brødkrutonger, dill, spinat og stiltonkrem.
Ha på olivenolje rett før servering.