1 pakke romtempererte Dulcita tomater
6 små squash delt på langs, eller skiver av stor squash
12 grønne asparges
4 egg
1 pakke red rhubarbsalat,
rødbetsalat
8 småløk, type borretane
1 pakke erterspirer
1⁄2 pakke sukkererter
1⁄2 pakke marché salat
2 ss god olivenolje
litt frisk sitron
maldonsalt og nykvernet, sort pepper
eddik til posjering av egg
litt olje til grilling av squash
Grill squashen mør på grillen eller i en grillpanne og legg den til side. Kok småløk, asparges og sukkererter møre i godt saltet vann og avkjøl i isvann. Ikke la grønnsakene ligge lenge i isvannet slik at de mister smak. La dem renne godt av seg på et klede eller i dørslag.
Kok opp vann, godt med eddik og knekk eggene forsik- tig over i en bolle. Visp i det kokende posjeringsvannet slik at det blir en spiral i vannet. Hell i ett og ett egg. Juster varmen og la eggene trekke til de er posjerte og har fått myk plomme. Avkjøl raskt for å stanse prosessen.
Skyll resten av salaten og vend sammen ingrediensene. Smak til med salt, olje, sitron og pepper. Anrett og spis med en gang.