Nyhet
Hovedretter Grønnsaker og sopp svartkål, taramasalata, bottarga og sitronemulsjon

svartkål taramasalat, bottarga og sitronemulsjon>

Vask svartkål godt i kaldt vann og riv av roten på bladet. Dynk svartkålen med nøytral olje og strø på litt togarashi. Bak kålen i ovnen på 200 °C og avkjøl på kjøkkenpapir til det crisper opp.

 

 

Taramasalat

300 g skorpeløst surdeigsbrød

1 ½ l vann

2 sjalottløk 

2 hvitløksfedd

200 g torskerogn

saft og zest fra 2 sitroner

1 dl olivenolje

2 dl nøytral olje

 

Start med å bløtlegge brødet, klem etterpå ut væske og hell av overflødig vann.

Legg brødet i en foodprosessor sammen med løk og sitron. Blend mens du stadig sper med olje. Kjør til en fin og glatt majones med ekstra hold. Smak til med salt, pepper og togarashikrydder og blend igjen.

 

 

50 g ristede mandelflak

50 g finrevet Bottarga

syltet sitron

daikonspirer

tynne skiver av syltet rødløk, kan droppes

togarashikrydder, japansk chiliblanding

 

 

Sitronemulsjon

2 eggeplommer

0,2 dl eplecidereddik

0,2 dl maple sirup 

en liten chunk syltet sitron, uten sten

 

Kjør ingrediensene fint i en foodprosessor og spe gradvis med nøytral olje til det blir en jevn emulsjon. Smak til med salt.

 

Ha taramasalata og sitronemulsjonen på sprøytepose med tyll.

 

Anrett den crispy svartkålen på skiferplate eller lignende, og lag små «bulper» med taramasalata og sitronemulsjon jevnt utover svartkålen.  Strø på litt ristede mandelflak og bottarga. Vær forsiktig, ikke for mye. Topp med litt syltet rødløk, daikonspirer og togarashikrydder.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev