Rødløkspizza med spekeskinke
1 utkjevlet pizzabunn, ca 30 cm i diameter
1 mellomstor rødløk
1 fersk mozzarella, ca 120 g
4 store, tynne skiver god spekeskinke
6 små cherrytomater
1 håndfull basilikumblader
god olivenolje
flaksalt
Skjær løken i tynne skiver og fordel løkskivene utover pizzabunnen.
La mozzarellaen få dryppe godt av seg, skjær den i skiver og fordel skivene oppå løken.
Drypp over olivenolje og dryss over litt salt. Stek pizzaen i varm pizzaovn i ca 5 minutter.
Topp den ferdigstekte pizzaen med spekeskinke, delte cherrytomater, basilikumblader og en ekstra runde olivenolje.
Pizzadeig
1 kg hvetemel eller Tipo «0»
1 pose tørrgjær
5 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
2 ss salt
litt mel til utbaking
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Tilsett lunkent vann og olje.
Elt deigen godt til den er smidig og myk.
La deigen heve til dobbelt størrelse.
Del deigen i seks like store emner og rull dem til boller eller til en stor pizza om du vil det.
Kjevle bollene ut til tynne bunner.
Fyll på med ønsket topping og stek pizzaen i varm ovn i ca 5 minutter.