Hovedretter Grønnsaker og sopp pizza med spekeskinke

pizza med spekeskinke>

Rødløkspizza med spekeskinke

 1 utkjevlet pizzabunn, ca 30 cm i diameter

1 mellomstor rødløk

1 fersk mozzarella, ca 120 g

4 store, tynne skiver god spekeskinke

6 små cherrytomater

1 håndfull basilikumblader

god olivenolje

flaksalt

 

Skjær løken i tynne skiver og fordel løkskivene utover pizzabunnen.

La mozzarellaen få dryppe godt av seg, skjær den i skiver og fordel skivene oppå løken.

Drypp over olivenolje og dryss over litt salt. Stek pizzaen i varm pizzaovn i ca 5 minutter.

Topp den ferdigstekte pizzaen med spekeskinke, delte cherrytomater, basilikumblader og en ekstra runde olivenolje.

 

Pizzadeig

1 kg hvetemel eller Tipo «0»
1 pose tørrgjær
5 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
2 ss salt
litt mel til utbaking

 

Bland alt det tørre i en bakebolle.

Tilsett lunkent vann og olje.

Elt deigen godt til den er smidig og myk.

La deigen heve til dobbelt størrelse.

Del deigen i seks like store emner og rull dem til boller eller til en stor pizza om du vil det.

Kjevle bollene ut til tynne bunner.

Fyll på med ønsket topping og stek pizzaen i varm ovn i ca 5 minutter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev