Nyhet
Hovedretter Grønnsaker og sopp Løksuppe toppet med Alpeosttoast

Løksuppe toppet med Alpeosttoast>

450 g kepaløk

1 fedd hvitløk

2 ss smør

1 ss sukker

2 dl tørr hvitvin

1 timiankvast

1 liter oksekraft

4 skiver brød

50 g revet Alpeost 

2 ss olivenolje

salt og pepper, etter smak

 

Start med å rense løk og kutt dem i tynne skiver. Løken svisses i kasserolle med smør, sukker, hvitløk til løken er gylden brun. Tilsett hvitvin og fersk timian og la dette koke inn. Hell på kokende oksekraft og la suppen trekke på lav varme. Smak til med salt og grovkvernet pepper.

 

Toast med alpeost

Skjær fire skiver med brød. Ha på noen dråper med god olivenolje på brødet. Dryss over revet alpeost på brødet sammen med finhakket timian. 

 

Steks i ovnen på 175 °C i 6-8 minutter til toasten er gylden og sprø. 

Anrett toasten på toppen av den varme suppen og server.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev