450 g kepaløk
1 fedd hvitløk
2 ss smør
1 ss sukker
2 dl tørr hvitvin
1 timiankvast
1 liter oksekraft
4 skiver brød
50 g revet Alpeost
2 ss olivenolje
salt og pepper, etter smak
Start med å rense løk og kutt dem i tynne skiver. Løken svisses i kasserolle med smør, sukker, hvitløk til løken er gylden brun. Tilsett hvitvin og fersk timian og la dette koke inn. Hell på kokende oksekraft og la suppen trekke på lav varme. Smak til med salt og grovkvernet pepper.
Toast med alpeost
Skjær fire skiver med brød. Ha på noen dråper med god olivenolje på brødet. Dryss over revet alpeost på brødet sammen med finhakket timian.
Steks i ovnen på 175 °C i 6-8 minutter til toasten er gylden og sprø.
Anrett toasten på toppen av den varme suppen og server.