Hvit miso glace
150 g hvit misopast, fermenterte soyabønner, kjøpes i asiatiske butikker
3 dl eplejuice
2 dl epleeddik
1 dl mørk sirup
3 fedd hvitløk
1 dl mirin - japansk matvin
100 g ingefær
10 g kinesisk fivespice
20 g salt
200 g smeltet brunet smør
Bland alt sammen i en kjele, kok det opp og tilsett finhakket eller revet hvitløk og ingefær. Tilsett brunet smør til slutt.
Blomkål
Rens av bladene og spar gjerne på dem til senere da de kan brukes i salaten. Prøv å hold blomkålen så hel som mulig, men den kan også kuttes i biter for å redusere steketid. Pakk blomkålen i sølvpapir, sett ovnen på 180 °C og la den bake i 20-30 minutter, avhengig av størrelsen. Du kan sjekke med en liten kniv om den er mør i midten, går kniven lett gjennom er den klar.
Ta av folien, og ha på rikelig med hvit misoglace, bruk gjerne en matpensel. Sett ovnen på grillfunksjon i ca. 5-7 minutter for å gi en fin stekeskorpe og farge på blomkålen.
Salat til blomkålen
1 pakke Lollo salat
1 fennikel
1 selleristang
100 g hasselnøtter
1 sitron
1 appelsin
2 dl olivenolje
salt, etter smak
Kutt selleristang og fennikel tynt, bruk gjerne en mandolin. Skyll dem litt i iskaldt vann, da blir de sprø og krispy. Rens Lollo salat og bland sammen med fennikel og selleristang. Ha i hakkede hasselnøtter, olivenolje, sitron og salt.