Hovedretter Grønnsaker og sopp Kålvariasjoner

Kålvariasjoner >

Kålsuppe

9 dl grønnsakkraft, ferdig tilsmakt med eplevin og kål

150 g smør

400 g kål

½ kepaløk

3 sjalottløk

60 g potet

4 dl melk

3 dl fløte

ca. 6 g salt og 4 g sitronsaft

 

Kåldolme

2 spisskål

2 ss smør

5 artisjokker, kokt i vann og sitron

50 g ristede mandler

1 sjalottløk

 

Kok artisjokkene. Fyll formen du skal bruke med blansjerte kålblader. Kutt resten av kålen i tynne strimler, fres med løk og artisjokk i små terninger og hakkede mandler. Bruk røykpistol eller røykspon til å sette den ultimate smaken på fyllet.

Press fyllet i de ferdige formene. La det sette seg og glaser med olje før servering.

 

Syltet kålrot

½ liten kålrot, i strimler

 

 

Syltelake

100 g eddik

70 g sukker

20 g eplejuice

1 laurbær og 10 pepperkorn

200 g vann

salt etter smak

sautert rosettkål og tørket sortkål

eple i terninger

 

Anrett kåldolmen med den syltede kålen, suppen og sautert rosettkål, tørket sortkål og epleterningene. Pynt gjerne med litt spansk kjørvel.

Her er det brukt presset og farget gitter av rug og kål. Det kan selvsagt sløyfes. Kålsuppen serveres apart.

 

Persillerugchips 

40 g rugmel 

80 g vann 1 

120 g vann 2

80 g persilleolje

 

Bland vann 1 med rugmel og bruk stavmikser. Bland persilleolje og vann 2. Kjør med stavmikser: vann 2 og persilleolje i vann 1 og rugmel til en røre. Stek i stekepanne med 2 ss olje. Her er det også brukt grønn konditorfarge.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev