Hovedretter Grønnsaker og sopp Kål dampet over dashi med røkt kaviarsaus

Kål dampet over dashi med røkt kaviarsaus>

Røkt kaviarsaus

Lag fiskekraft på klassisk vis, helst med piggvarbein. I motsetning til klassisk framgangsmåte, røykes beina i 25 minutter først. Deretter stekes de på 250 °C i 30 minutter til alt er gyllent og brunt.

 

 

2 dl røkt piggvarkraft

0,5 dl kyllingkraft

2 ss crème fraîche

300 g kaldt smør

4 ss kaviar av foretrukken kvalitet

gressløk etter smak 

 

Kok opp piggvarkraft, kyllingkraft og crème fraîche. Pisk deretter inn kaldt smør litt etter litt. Smak til med sitron og salt, tilsett kaviar og finkuttet gressløk.

 

 

1 spisskål

3 dl dashi

 

Spisskålen deles i fire biter og dampes i bambuskurv over dashi i fem minutter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev