1 utkjevlet pizzabunn, ca 30 cm i diameter
1 dl crème fraîche
50 g revet parmesan
50 g revet mozzarella
100 g blandet skogsopp, ferdig renset
smør til steking
1 hvitløkfedd
salt og kvernet pepper
en håndfull ruccolasalat
ekstra parmesan og hjemmelaget hvitløkolje til servering
Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne og tilsett litt olje.
Ha i soppen og rør med hvitløkgaffelen.
Når soppen begynner å få farge har du i en god klatt smør, salt og kvernet pepper.
Hell soppen over på en tallerken så lenge.
Smør pizzabunnen med et tynt jevnt lag med crème fraîche.
Dryss over osten og fordel soppen på toppen.
hvitløkolje med timian og sitron
5 hvitløkfedd
1 ½ dl mild olivenolje eller solsikkeolje
1 ss revet sitronskall, fra økologisk sitron
1 ss timianblader
Skrell og skjær hvitløkfeddene i tynne skiver. Bland hvitløk, sitronskall og olje i en liten kasserolle.
Varm det forsiktig opp til hvitløken syder. Hvitløkskivene må gjerne bli lett gylne.
Trekk kasserollen til side, tilsett timianbladene når oljen har fått avkjølt seg noe.
Oppbevar oljen på en flaske eller et lite glass med tett lokk.
Pizzadeig
1 kg hvetemel eller Tipo «0»
1 pose tørrgjær
5 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
2 ss salt
litt mel til utbaking
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og olje.
Elt deigen godt til den er smidig og myk.
La deigen heve til dobbelt størrelse.
Del deigen i seks like store emner og rull dem til boller eller til en stor pizza om du vil det.
Kjevle bollene ut til tynne bunner.
Fyll på med ønsket topping og stek pizzaen i varm ovn i ca 5 minutter.