4 kyllinglår
2 l vann
1 gulrot
¼ sellerirot
¼ purreløk
½ kepaløk
salt og pepper
Brun kyllinglårene i ovn på 220 °C i 20 minutter. Legg dem i en kjele og ha på vann, grønnsakene i biter, samt 1 ts. salt og ½ ts. pepper. Kok opp og skum av. La det trekke i en time. Sil av kyllingen og grønnsakene.
Reduser kraften til 1/3. Skum av kraften innimellom slik at den blir klar. Smak til med salt og pepper.
MELBOLLER
3 egg
200 g hvetemel
salt og pepper
revet muskatnøtt
Rør sammen egg og hvetemel til en tykk masse. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Form små boller med en skje, og la dem trekke i buljongen til de er møre. Bruk en hulløse og ta opp bollene.
OVNSBAKTE GRØNNSAKER
4 minisquash
3 plommetomater
4 ss extra virgin olivenolje
2 ss fersk hakket gressløk
salt og pepper
Squash deles i skiver og plommetomatene kuttes i båter. Vend squash og tomater i olivenolje, salt og pepper. Bak blandingen i en ildfast form på 180 °C i 15 minutter.
Ta formen ut av ovnen. Vend inn gressløk og smak til med litt salt og pepper. Ha melboller og grønnsaker i en dyp tallerken.
Slå over varm suppe og server.