FOTO Kine Osan og Ulla Westbø
KOKK Bent Hansen
APPETITT 2/2008
1 stort blomkålhode
8 dl kyllingkraft
4 dl fløte
salt og pepper
4 skiver bacon
4 stilker bladpersille
3 dl soyaolje
Del blomkålen i små buketter og kok dem i kyllingkraft. Ta opp fire av bukettene når de er nesten kokte og bruk dem som pynt til slutt. Kok resten til de er helt møre.
Miks kraft og blomkål til en puré og ha i fløte. Kok godt opp og smak til med salt og pepper. Finsnitt baconet og sprøstek det.
Skyll persillebladene og legg dem til tørk på kjøkkenpapir. La dem bli helt tørre. Varm opp soyaoljen og legg i persillebladene. Stek dem i ca 10 sekunder til de er sprø. Legg dem over på et papir slik at oljen kan renne godt av. Anrett suppen i skåler og legg i blomkålbukettene som ble lagt til side. Anrett de sprøstekte baconstrimlene og persillen på toppen.