Hovedretter Grønnsaker og sopp Bakt sellerirot, stekt løk, brunet smørsaus og quinoa

Bakt sellerirot, stekt løk, brunet smørsaus og quinoa>

1 sellerirot, ca. 650 g

Selleriroten smøres inn med solsikkeolje og salt før den bakes hel i ovnen på 180 °C i 3 timer. Dette kommer litt an på størrelsen. Før selleriroten er kjølt helt ned, skrelles den for skall og rives opp i ønskede biter.

Ved servering stekes bitene i litt smør, hvitløk og timian. Quinoa vendes inn mot slutten.

 

Selleri og brunet smørsaus

3 sellerirøtter

200 g smør, til bruning

Sellerirot skrelles og skjæres i jevne biter. Bruk en juicer så du får ut grønnsaksaften. Sellerijuicen kokes opp og siles gjennom klede. Da vil du få bort urenhetene og sitte igjen med en klar kraft.

Denne kraften kokes inn til ¼ og smakes til med salt og hvitvinseddik. Når den skal serveres blander du lik mengde sellerisaus og brunet smør.

 

Stekt løk

1 kepaløk eller gul løk

1 ss smør

2 fedd hvitløk

1 kvist timian

salt og pepper, etter smak

solsikkeolje

 

Den allsidige kepaløken skjæres i jevne skiver på ca. 1 cm. Det skal være  en skive per person og stekes i medium varm panne i solsikkeolje. Smak til med salt og pepper.

La løken ligge i ca. 8 minutter, vi ønsker en gyllen stekeside. Tilsett smør og aromater når løken har fått en fin stekeside.

Når smøret starter å brune, snur vi løken og tar den av varmen. Trekk den ferdig i stekepanna.

Quinoa

50 g quinoa

80 g ss smør

1 ss solsikkeolje

1 liter vann

Ha alt i en vid kjele og kok opp. Kok ut vannet og la quinoaen fritere i olje og smør under omrøring. Dette skjer fort når vannet er borte, så vær oppmerksom. Puffet quinoa skal være gyllen og sprø med en fin ristet smak.

Legg opp sellerirotbit med løk og smørsaus rundt. Avslutt med quinoa og fine urter.


Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev