Nyhet
Hovedretter Grønnsaker og sopp Bakt savoykål, syltede valnøtter, estragon, pære og ostesaus

Bakt savoykål, syltede valnøtter, estragon, pære og ostesaus>

2 savoykål 

solsikkeolje

fingersalt

 

Rens savoykålen for dårlige blader, men ikke ta bort for mye. Varm opp ovnen til den er 300 °C og pensle savoykålen utenpå med olje. Dryss på litt fingersalt.  

 

Ha savoykålen i ovnen i ca. 8 minutter, men vurder etter størrelsen på kålen. Sjekk om kålen er mør i midten etter steking.

 

Bruk gjerne en kniv og stikk i midten for å sjekke dette, går den lett gjennom er den ferdig. De svarte bladene utenpå etter steking skal fjernes. Kutt savoykålen i midten rett før servering, en halv savoykål er nok per person. Ha litt salt på helt til slutt.

 

 

Syltede valnøtter

200 g valnøtter

100 g eddik

100 g sukker

100 g vann 

2 laurbærblader

1 ts fennikelfrø

60 g saltet smør

 

Kok valnøtter tre ganger i litt lettsaltet vann, da får du bort bitterheten og de blir møre.

Etter du har drenert og tørket valnøttene fra kokingen, har du dem  i en kjele sammen med sukker, vann og eddik. Kok dette ned til alt blir en tykk og seig konsistens.

 

Tilsett smør helt til slutt og avkjøl.

 

 

 

ostesaus

150 g Høvding Sverre

Du kan gjerne bruke andre oster som Comte, Parmesan, Norvegia med en god og lagret smak, men gjerne en hvitost.

100 g fløte

100 g melk

20 g hvitvinseddik

salt, etter smak

 

Bland melk, fløte og ost sammen i en kjele. La dette varmes opp mens du rører med en visp. Dette svir seg veldig lett, så følg med.

 

Når osten er smeltet, siler du dette gjennom et klede eller en sil. Smak sausen opp med salt og eddik.

 

 

Estragonolje

150 g fersk, renset estragon 

150 g solsikkeolje 

60 g spinat

 

Bland alt i en blender og kjør på fullt i 12 minutter. Sil dette gjennom ett fint klede og avkjøl.

 

 

Pærer

2 pærer

hvitvinseddik

 

Kutt pærer i så tynne skiver som mulig, bruk gjerne en mandolin eller de kan kuttes i fine terninger. Dryss lett med litt hvitvinseddik og garner dette på savoykålen helt til slutt.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev