FOTO stian Broch
KOKK nina Kristoffersen og Joachim Lindgren
appetitt 2/2017
10 Granny Smith
1 dl røykspon
2 sitroner
2 aubergine
100 g kikerter
1 egg
1 sellerirot
1 bunt gressløk
2 dl olje
salt og pepper
Skrell epler, ta ut kjernene og kaldrøyk dem i 20 minutter. Kjør eplene i juicer, sil væsken og gi den et raskt oppkok. Sil en gang til og smak til med litt sitronsaft hvis nødvendig. Stek auberginen hardt på skinnsiden, bak den i ovnen til den er mør i ca. 20 minutter.
Skrap ut auberginekjøttet, bland med kikerter og egg. Stapp i kunstig pølsetarm og steam pølsa på 85 °C i 20 minutter, eventuelt posjer den i 20 minutter. Blansjer tynne skiver av selleri, stikk ut og legg dem på aubergineruladen og brenn av.
Varm opp 2 dl olje til 80 °C, kjør på blender til fin, grønn farge og sil av.