Hovedretter Grønnsaker og sopp Aubergine og sellerirulade med røkt eplebuljong

Aubergine og sellerirulade med røkt eplebuljong >

10 Granny Smith

1 dl røykspon

2 sitroner

2 aubergine

100 g kikerter

1 egg

1 sellerirot

1 bunt gressløk

2 dl olje

salt og  pepper

 

Skrell epler, ta ut kjernene og kaldrøyk dem i 20 minutter. Kjør eplene i juicer, sil væsken og gi den et raskt oppkok. Sil en gang til og smak til med litt sitronsaft hvis nødvendig. Stek auberginen hardt på skinnsiden, bak den i ovnen til den er mør i ca. 20 minutter.

Skrap ut auberginekjøttet, bland med kikerter og egg. Stapp i kunstig pølsetarm og steam pølsa på 85 °C i 20 minutter, eventuelt posjer den i 20 minutter. Blansjer tynne skiver av selleri, stikk ut og legg dem på aubergineruladen og brenn av.

Varm opp 2 dl olje til 80 °C, kjør på blender til fin, grønn farge og sil av.    

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev