vann til koking
2 ss salt
2 bunter grønn asparges
2 ss smør
1 løk
1 håndfull kjørvel
1 l kyllingkraft eller buljong
sort pepper
serranoskinke eller annen spekeskinke
parmesan eller Holtefjell XO
Kok opp vannet med salt. Skyll aspargesen og knekk av den nederste delen der den knekker naturlig.
Skrell og hakk løken.
Ha aspargesen i vannet når det vannet fosskoker og la det fosskoke i noen minutter.
Smelt smøret i en panne med høy kant eller en gryte og surr løken på middels varme til den er blank og fin.
Kok opp kyllingkraft eller buljong.
Bruk en hullsleiv og ta ut aspargesene. Legg dem rett over i pannen, men legg noen av aspargesene til side i kaldt vann.
Hell kyllingkraften over løken og aspargesen. Ha i kjørvel og la det småkoke i et par minutter.
I mellomtiden steker du spekeskinken til den er sprø i litt olje. Aspargesen som du har lagt til side grilles i en grillpanne.
Legg på en tallerken og høvle over parmesan. Mos suppen med en stavmikser. Smak på den! Er den god? Nok salt?
Husk at både spekeskinken og parmesanen er salt også. Server suppen sammen med den sprøstekte skinken og god parmesanost eller Holtefjell XO.