FOTO stian broch
KOKK eyvind Hellstrøm og co
APPETITT 1/2019
Pastadeig
240 g Tipo 00 mel
2 egg
1 eggeplomme
litt olivenolje
litt salt
Bland alle ingrediensene i en bolle og kna godt. La det stå med clingfilm i kjøleskapet i minimum 1 time før den brukes.
Kjevle tynt og lag agnolotti, pastaputer fylt med gresskarpuré.
Sjekk med Pasta Grannies på Youtube hvis du er usikker.
Kok i ca. 2 minutter og avslutt i litt brunet smør med salvie.
Fyll og garnityr
1 Butternut gresskar
Puré
Del gresskaret i to med skall og skrap ut kjernen. En del baker du i ovn på 160 °C i 50 minutter eller til den er mør med salt, pepper og olivenolje. Skrap ut alt og miks til en glatt puré med litt kraftvann om nødvendig.
Smak til med Amaretto.
Gresskarterninger
Skrell og kutt gresskar i små jevne terninger. Bakes i ovnen på 160 °C med salt, pepper og olivenolje til de er møre, men ikke så møre at de går i stykker.
Macadamianøtter
Bakes i ovn eller i panne til de er gylne. Kutt deretter i litt mindre biter.
Amaretto vinaigrette
1 dl amaretto
Kok opp likøren, brenn av alkoholen og reduser til halvparten.
Tilsett ½ dl eddik, gjerne blanding av en god sherryeddik og balsamicoeddik.
Tilsett ½ dl god olivenolje og smak til med sitronsaft.