1 kg kyllingklubber eller -vinger
Marinade
1 dl soyasaus
1 dl yuzu eller saftsaft
1 dl akasiehonning
1 ss revet ingefær
zest fra en lime
1 ts sesamolje
Ha kyllingklubbene i en vakumpose. Bland sammen marinaden i en bolle og hell dette i posen med kyllingen. Lukk posen på minimum 60% vakuum. Kok kylling sous vide i 3 timer på 60 °C.
Chili hot saus
400 g hermetiske tomater
2 røde chili
1 grovhakket sjalottløk
2 hvitløksfedd
2 ss sukker
2 ss riseddik
½ dl hønse- eller grønnsaksbuljong
1 shisoblad
1 habanero
1 carolinapepper
For å få tre forskjellige styrkegrader på sausen deler den vi opp underveis. Start med å blande alle ingrediensene med stavmikser i en bolle, eller blender. Det er sausen «hot».
Ta av halvparten av sausen. Tilsett en habanero og bland igjen. Det er sausen «Oh My God».Ta igjen av halvparten av sausen. Tilsett en Carolina Reaper og bland igjen. Det er sausen «Inzane».Før servering, tas kyllingen og marinaden ut av posen i en ildfast form. Stek dette i ovnen på 200 °C til det får en gyllenbrun farge.Før servering drysses koriander over etter ønske.
Marinaden som er igjen etter kyllingen er nydelig og anbefales til rykende fersk ris.