En frisk deilig salat med masse bitre urter, og en søt, syrlig og sterk dressing. Her kan man bruke urter man har, og man trenger ikke ha alle vi har her. På grunn av den søte dressingen ønsker vi litt bitre urter i den.
3 kyllingbryst
½ Pomelo eller grapefrukt
1 endive
4 thai sjalottløk
3 kvaster vietnamesisk mynte
5 kvaster amaranth
1 kvast pennywort
3 kvaster chapluu blader
6 kvaster koriander
2 never peanøtter
Dressing
4 røde små chili, uten frø
1,5 dl limejuice
1 dl fiskesaus
100 g palmesukker
Start med å lage dressingen. Knus chili i en morter, knus palmesukkeret sammen og tilsett friskpresset limejuice og fiskesaus.
Kutt sjalottløk og endive i tynne skiver, rens amaranth, mint og koriander.
Rens pomelo fri for stener og cellevegger. Rist peanøtter til de er gylne. Grill eller stek kyllingbrystene til de er gjennomstekt.
La kjøttet få hvile litt før du river den fra fibrene. Bland alle urtene sammen med pomelo, peanøtter og dressing før du serverer.