Nyhet
Hovedretter Fjærkre Yam gai – grillet kyllingsalat

Yam gai – grillet kyllingsalat>

En frisk deilig salat med masse bitre urter, og en søt, syrlig og sterk dressing. Her kan man bruke urter man har, og man trenger ikke ha alle vi har her. På grunn av den søte dressingen ønsker vi litt bitre urter i den.

 

3 kyllingbryst

½ Pomelo eller grapefrukt

1 endive

4 thai sjalottløk

3 kvaster vietnamesisk mynte

5 kvaster amaranth

1 kvast pennywort

3 kvaster chapluu blader 

6 kvaster koriander

2 never peanøtter

 

 

Dressing

4 røde små chili, uten frø

1,5 dl limejuice

1 dl fiskesaus

100 g palmesukker

 

 

Start med å lage dressingen. Knus chili i en morter, knus palmesukkeret sammen og tilsett friskpresset limejuice og fiskesaus.

 

Kutt sjalottløk og endive i tynne skiver, rens amaranth, mint og koriander.

 

Rens pomelo fri for stener og cellevegger. Rist peanøtter til de er gylne. Grill eller stek kyllingbrystene til de er gjennomstekt.

 

La kjøttet få hvile litt før du river den fra fibrene. Bland alle urtene sammen med pomelo, peanøtter og dressing før du serverer. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev