Nyhet
Hovedretter Fjærkre vårkyllinger, asparges og estragondipp

vårkyllinger, asparges og estragondipp>

200 g meierismør

1 ss gurkemeie

1 økologisk sitron

4 vårkyllinger

600 g små poteter, f. eks. Morenepoteter

8 grønne asparges

8 hvite asparges

2 små rødløk, i ringer

8 reddiker, delt i to

100 g grønne erter, gjerne rå petit pois

 

Smelt smøret og ha i gurkemeie. Skjær sitronen i skiver og la det trekke i gurkemeiesmøret i 10 minutter. Pensle vårkyllingene med gurkemeiesmøret og legg dem i en ildfast form. Stek på 180 °C til kyllingene har en kjernetemperatur på 60 °C. Dette tar ca. 30 minutter, men kommer litt an på hvor store kyllingene er. Pensle kyllingene med litt av smøret underveis i stekingen. Kok opp en stor kjele vann og ha i godt med salt. Kok poteter og aspargesene til de er møre. La aspargesene være al dente. Ha litt av gurkemeiesmøret i en stekepanne og fres alle grønnsakene til de er gylne og møre. Smak til med salt og pepper.

 

estragondipp

1 eggeplomme

½ ts sennep

½ ts sitronsaft

4 ss finhakket estragon

1 dl rapsolje

1 ts kaldt vann

salt og pepper

  

Ha eggeplomme, sennep, sitronsaft og estragon i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser og spe med oljen i en tynn stråle. Ha i vannet hvis majonesen blir for tykk. Det kan ofte være enklere å lage dobbel dose majones for da har du mer væske og jobbe med. Smak til med salt og pepper. Server nykokt asparges med estragondippen til kyllingen, som snacks eller en enkel forrett.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev