200 g meierismør
1 ss gurkemeie
1 økologisk sitron
4 vårkyllinger
600 g små poteter, f. eks. Morenepoteter
8 grønne asparges
8 hvite asparges
2 små rødløk, i ringer
8 reddiker, delt i to
100 g grønne erter, gjerne rå petit pois
Smelt smøret og ha i gurkemeie. Skjær sitronen i skiver og la det trekke i gurkemeiesmøret i 10 minutter. Pensle vårkyllingene med gurkemeiesmøret og legg dem i en ildfast form. Stek på 180 °C til kyllingene har en kjernetemperatur på 60 °C. Dette tar ca. 30 minutter, men kommer litt an på hvor store kyllingene er. Pensle kyllingene med litt av smøret underveis i stekingen. Kok opp en stor kjele vann og ha i godt med salt. Kok poteter og aspargesene til de er møre. La aspargesene være al dente. Ha litt av gurkemeiesmøret i en stekepanne og fres alle grønnsakene til de er gylne og møre. Smak til med salt og pepper.
estragondipp
1 eggeplomme
½ ts sennep
½ ts sitronsaft
4 ss finhakket estragon
1 dl rapsolje
1 ts kaldt vann
salt og pepper
Ha eggeplomme, sennep, sitronsaft og estragon i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser og spe med oljen i en tynn stråle. Ha i vannet hvis majonesen blir for tykk. Det kan ofte være enklere å lage dobbel dose majones for da har du mer væske og jobbe med. Smak til med salt og pepper. Server nykokt asparges med estragondippen til kyllingen, som snacks eller en enkel forrett.