200 g meierismør
1 ss gurkemeie
1 økologisk sitron
4 vårkyllinger
600 g små poteter, f. eks. Morenepoteter
8 grønne asparges
8 hvite asparges
2 små rødløk, i ringer
8 reddiker, delt i to
100 g grønne erter, gjerne rå petit pois
Smelt smøret og ha i gurkemeie. Skjær sitronen i skiver og la det trekke i gurkemeiesmøret i 10 minutter. Pensle vårkyllingene med gurkemeiesmøret og legg dem i en ildfast form. Stek på 180 °C til kyllingene har en kjernetemperatur på 60 °C. Dette tar ca. 30 minutter, men kommer litt an på hvor store kyllingene er. Pensle kyllingene med litt av smøret underveis i stekingen.
Kok opp en stor kjele vann og ha i godt med salt. Kok poteter og aspargesene til de er møre. La aspargesene være al dente. Ha litt av gurkemeiesmøret i en stekepanne og fres alle grønnsakene til de er gylne og møre. Smak til med salt og pepper. Tips: Denne retten kan gjerne serveres med friske urter og en urtemajones med sitron i.