Hovedretter Fjærkre Urtefylt kylling

Urtefylt kylling>

1 frittgående kylling, ca. 1,3 kg

 

Urtesmør

Smør, noen fedd hvitløk, hakkede urter som persille, rosmarin og timian.

1 ss korianderfrø, salt, pepper og paprikapulver.

 

La smøret bli romtemperert og mykt. Tilsett finhakket hvitløk, urter, salt, pepper og paprikapulver. Kjør det i en mikser og smak til med litt lime. Forvarm ovnen til  180 °C. Hold av halvparten av persillen og bland resten sammen med de andre urtene.

Løsne forsiktig kyllingskinnet, vær forsiktig så du ikke river, bruk det runde håndtaket av en kniv eller gaffel. Legg urtesmøret under skinnet og fordel det fint utover. Dekk utsiden av kylling med resten av urtesmøret. Salt og pepre innsiden av kyllingen og fyll den med persille og urter. Masser urtesmøret på hele kyllingen og bind den opp med hyssing. Legg den i en stekeform og etterkrydre med salt, pepper og paprikapulver.

Stek i 45-60 minutter og pensle ofte med olje. Server med sesongens stekte grønnsaker.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev