Hovedretter Fjærkre vaktelbryst, gulrot og ingefærpuré, nypegelé

vaktelbryst, gulrot og ingefærpuré, nypegelé >

Vaktler er fugler vi burde spise mer av. Dette er smakfulle, små fugler som virkelig passer som selskapsmat. Ekstra lekkert blir det om du samler inn nyper og vakre roseblader, og bruker dette som garnityr.

 

4 vaktelbryst

Stekes lett i pannen til de er gjennomstekt med svak rosa kjerne. Salte og pepre lett.

 

Nypegelé

500 g rensede nyper

1 kg epler, deles i båter med skall og kjerner

6 dl vann

3 vaskede sitroner

500 g sukker

 

Kok nypene og eplene i ca 30 minutter. Tilsett sitronene. Ta kjelen av platen og la det trekke i ca 2-3 timer. Sil og tilsett sukkeret. La det småkoke til det dannes små bobler. Ha geleen på glass.

 

Tørkede roseblader

usprøytede roseblader

fint sukker og sitronsyre

2 plater bløtlagt gelatin

3 egghviter

1-2 dl vann

 

Smelt gelatinen i vannet og spe forsiktig gelatinen i egghvitene. Bland sukker og sitronsyre til du synes det smaker godt. Dypp rosebladene først i gelatinblandingen og så i sukkerblandingen. Legg dem på et bakebrett med bakepapir og tørk dem i stekeovnen på 50-70 °C varmluft med døren på gløtt.

 

Gulrot- og ingefærpure

300 g rensete gulrøtter, i biter

½ cm ingefær

noen hele, fine minigulrøtter med litt grønt blansjeres al dente til pynt

litt god olivenolje eller smør

 

Kok gulrøttene og ingefæren i en kjele med litt vann under lokk. Kok til den er mør. Kjør den glatt i en foodprocessor med litt olivenolje eller smør. Smak til med salt og pepper.

Blansjer eller kok minigulrøttene al dente. Anrett vaktelbrystet på gulrotpureen med minigulrøttene  og det andre garnityret rundt. Avslutt med en god redusert balsamico-dressing

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev