Hovedretter Fjærkre Stekt andebryst, gjæret andeglace og rødbeter

Stekt andebryst, gjæret andeglace og rødbeter>

Andebryst

2 andebryst á 300 g

2 kvister salvie

1 kvist rosmarin

Rens brystene for små sener og rut skinnet pent. Brystene krydres med salt og stekes i en tørr stekepanne til de er gylne. Det tar ca. 3-4 minutter. Deretter snur du andebrystene, skru ned varmen og tilsett en klatt smør og urter.

Her kan du velge og steke dem ferdige i pannen ved å pøse på med kjærlighet og smør, eller du kan sette dem i ovnen på 170 °C i ca. 7 minutter. Det kommer an på størrelsen på brystene. Når de tas ut av ovnen skal de hvile i 5-7 minutter.

 

Rødbeter

10 g tørket blæretang

10 g tørket butare

2 kvister timian

1 laurbærblad

1 kvist rosmarin

1 kvist sar

Kok rødbetene i vann sammen med alle urtene. La dem stå og simre til rødbetene er nesten møre. Ta dem opp og fjern skallet. Ved servering glaseres de med rødbetesirup. Se oppskrift for rødbetsaus og dander med rød oxalis og sitrontimian.

  

Rødbetesaus

2 dl rødbetesirup

50 g smør salt, etter smak

 

Rødbetesirup lages ved at syltelake fra rødbeter reduseres til en tykk sirup. Pisk inn kaldt smør som er kuttet i mindre terninger og smak til med salt.

 

Aroniapuré

5 dl aroniasaft
5 g agar agar

 

Rør agar agar godt ut i aroniasaften og varm sakte opp til det koker. Sett det kjølig og etter noen timer blendes det helt glatt i en blender.

 

Aroniasaft

1 kg bær

250 g sukker

1 liter vann

Kok blandingen opp og la den koke i ca. 10 minutter. Ta den av varmen og la den trekke i 24 timer. Kjør den gjennom en sikt og den er ferdig.

Gjæret andekraft

2 dl andekraft

100 g gjærede grønnsaker

 

Blend andekraften med gjærede grønnsaker og sett det kjølig i 6 dager. Når du åpner beholderen etter 6 dager skal det lukte fruktig, som av epler.

 

Gjærede grønnsaker

 

200 g hvitkål

100 g selleri

100 g gulrøtter

100 g fennikel

12 g salt

 

Skrell og vask alle grønnsakene godt. Riv dem ekstremt fint på et rivjern og bland dem med salt. Se gjæret kåloppskrift.

 

Andekraft

5 kg andeskrog

Brun anden godt i en ovn på 220 °C. Den skal være så gyllen som en dansk juleand. Kok skroget i vann i 5 timer. Ta ut skroget og reduser kraften ned til 1 liter.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev