Nyhet
Hovedretter Fjærkre Rypebryst med stekt foîe gras

Rypebryst med stekt foîe gras >

4 hele ryper

2 ss demerrasukker

sherryeddik

løk, hvitløk og timian

rotgrønnsaker til sausegrunnlag

rødvin til glasering

noen tranebær

litt fløte

 

Brystene stykkes ut og settes til side. Skroget og lårene brunes godt i kasserolle sammen med rotgrønnsaker, løk, hvitløk og timian. Karamelliser med 2 ss demerarasukker og deglaser med sherryeddik. Ha i rødvin så det dekker og reduser til marmeladekonsistens. Hell på 1 liter kaldt vann og reduserer igjen mens du skummer av fettet. Dette tar omtrent 1 time. Sil kraften gjennom en fin sil, og press hvitløken og rotgrønnsakene igjennom med en øse. 

Rett før servering har du i tranebær og fløte til en lett kremet saus. Rypebrystene stekes i godt smør til det har en rødrosa kjerne. Krydre med salt og pepper. La dem hvile litt før transjering.

 

300 g foîe gras

Foîe gras skjæres i cirka 1,5 cm tykke skiver. Saltes, pepres og stekes gyllenbrune i tørr panne til medium rå.

 

Skorsonerøtter

4 skorsonerøtter skrelles og legges i en kjele med 50/50 melk og vann og litt salt. Trekkes forsiktig til de er myke. Melkeproteinet skylles av før de tørkes på et klede. Stek dem gyllenbrune i panne med litt rapsolje, smør, salt og pepper.

 

Potetkrem

10 mandelpoteter skrelles og kokes i vann uten salt. Sil deretter potetene av og stek dem tørre i kasserollen. Press potetene igjennom en passør og hold dem varme. Kok opp 1 dl kremfløte og ha i potetene sammen med cirka 200 g kaldt, usaltet smør i terninger. Visp smøret godt inn til en glatt krem. Ikke visp for lenge da potetmassen fort kan bli seig. Smak til med salt og hvit pepper.

 

Potetchips

2 mandelpoteter høvles tynt og skylles i kaldt, rennende vann til all stivelse er borte. Tørkes godt på kjøkkenpapir og friteres på rundt 160 °C til de er gyllenbrune. Saltes og krydres mens chipsene ennå er varme.   

 

Syltete kantareller

Kok opp en 1-2-3 lake. 1 del eddik, 2 deler sukker og  3 deler vann sammen med laurbærblad, pepperkorn og rosmarin. Avkjøl laken og hell det over kantarellene som er børstet helt fri for jord.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev