Nyhet
Hovedretter Fjærkre Rypebryst og fritert skorsonnerot

Rypebryst og fritert skorsonnerot>

2 ryper

nøytral olje til steking

brunet smør

2 ss smør

salt og pepper

2 fedd hvitløk

litt timian

250 g spinat

noen skorsonnerøtter

 

Flå rypene og vask dem godt. Ben ut filetene, ha på salt  og legg dem i vakumposer med hvitløk, timian og brunet smør. Ha posene i rhoner eller ovn på steam på 52 °C i 1,5 timer. Ta ut brystene og brun dem av i varm panne med olje. Tilsett smør, hvitløk og timian. Ikke stek brystene for lenge. La dem hvile i 3-5 minutter før de skjæres i skiver. Spinaten sauteres kjapt i litt olje, salt og pepper.

 

Stekt skorsonnerot og chips

Skorsonnerøttene vaskes og skrelles. Bruk sitronvann så de ikke blir brune. Chipsen kuttes tynt på mandolin, tørkes og friteres.  Deretter stekes den i en panne med olje. Når den er brunet på alle sider tilsettes smør, timian og hvitløk. Stek ferdig på medium varme.   Dander alle ingrediensene på et stort fat eller tallerken. 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev