2 ryper
nøytral olje til steking
brunet smør
2 ss smør
salt og pepper
2 fedd hvitløk
litt timian
250 g spinat
noen skorsonnerøtter
Flå rypene og vask dem godt. Ben ut filetene, ha på salt og legg dem i vakumposer med hvitløk, timian og brunet smør. Ha posene i rhoner eller ovn på steam på 52 °C i 1,5 timer. Ta ut brystene og brun dem av i varm panne med olje. Tilsett smør, hvitløk og timian. Ikke stek brystene for lenge.
La dem hvile i 3-5 minutter før de skjæres i skiver.
Spinaten sauteres kjapt i litt olje, salt og pepper.
Stekt skorsonnerot og chips
Skorsonnerøttene vaskes og skrelles. Bruk sitronvann så de ikke blir brune. Chipsen kuttes tynt på mandolin, tørkes og friteres. Deretter stekes den i en panne med olje. Når den er brunet på alle sider tilsettes smør, timian og hvitløk. Stek ferdig på medium varme.
Dander alle ingrediensene på et stort fat eller tallerken.