Hovedretter Fjærkre Røkt andebryst med appelsinsaus og selleripuré

Røkt andebryst med appelsinsaus og selleripuré>

Rut andebrystet. Legg det med skinnsiden ned i en kald og tørr stekepanne, og stek på middels varme til skinnet er sprøtt og gyllent. Snu andebrystet og ha i smør. Stek det videre i ovnen på 180 °C i 5-6 minutter. La andebrystene hvile i 10 minutter før du kutter det.

 

 

Appelsinsaus

1 l kjøtt- og kyllingkraft

5 dl rødvin

sjalottløk

 

Fres sjalottløk gyllent i en kasserolle, tilsett vin og reduser til en «rødvinssirup». Tilsett kraften og la det koke sammen. Smak til med salt og appelsinjuice. Jevn med smør eller maisenna. Tilsett appelsinbiter – appelsinfileter renset for hinner i sausen rett før servering 

 

 

Selleripuré 

3 biter renset selleri

2 dl fløte

2 dl melk

salt, etter smak 

litt smør

 

Kok sellerien mør i fløtemelken. Kjør sellerien i en blender eller stavmikser til en fin puré. Smak til med smør og salt. Anrett andebrystet, skåret på tvers på en tallerken med selleripuré, saus og garnityr rundt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev