Hovedretter Fjærkre perlehøne og grønnsaksfrikasse

perlehøne og grønnsaksfrikasse>

4 perlehønebryst usaltet smør

1 kvist rosmarin

2 fedd hvitløk

 

Stek perlehønebrystene i noisette smør med rosmarin og hvitløk i 4 til 5 minutter.

 

Grønnsaker til frikassè

Sukkererter asparges fevèbønner gulrot fennikel rødbet shitakesopp. Grønnsakene blansjeres hver for seg. Stek shitakesopp i litt smør. Varm alle grønnsakene i en kasserolle med litt olivenolje, røkt havsalt og pepper.

 

Rosmarinsjy

4 sjalottløk

6 dl hønsekraft

2 dl Madeira

2 ss sukker

1 kvist rosmarin

salt, pepper og usaltet smør

 

Fres løk, ha på sukker og madeira og reduser.  Ha på kraft og rosmarin og la det koke til passe smak og konsistens. Monter med smør og smak til med salt og pepper. Anrett de blansjerte grønnsakene pent i en dyp tallerken. Skjær delikate stykker av  perlehønebrystet og legg disse på toppen av grønnsakene. Hell forsiktig rundt med rosmarinsjy. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev