Hovedretter Fjærkre Mulligatawny med raita

Mulligatawny med raita >

1 løk

4 poteter

2 gulrøtter

3 selleristenger

2 ss smør

1 ss frisk ingefær

1 ts rød chili

2 ts madrascurry

1 ts koriander, malt

½ ts spisskummin

1 kanelstang

1 ts tørket, malt ingefær

1 ss sukker

8 dl kyllingkraft

salt

2 dl røde linser

250 g kylling

3 dl kokosmelk

 

Finhakk løk og hvitløk, skrell grønnsakene og kutt dem i terninger og biter. Hakk chili og riv ingefær. Smelt smøret i en romslig kjele og stek løk og hvitløk et par minutter

med curryen. Ha i krydder, ingefær og chili.Bland i grønnsakene og stek videre et minutters tid. Ha i linsene, litt salt og all kyllingkraft. Kok i ca. ti minutter under lokk.

Renskjær kyllingen mens suppen koker, skjær den i stykker og ha i. Ha også i kokosmelk og kok videre til grønnsakene og linsene er møre og kyllingen er gjennomkokt.

 

 

Raita

1 ss spisskummin

1 ss fennikelfrø

1 ss hel koriander

 

Rist krydderne i en panne – da får du ut all aroma og smak. Støt i en morter.

 

4-5 dl yoghurt naturell, gjerne tyrkisk

zest av en halv sitron

sitronsaft, en god skvis eller to

4 vårløk, finhakket

1 agurk, skåret på langs, «innmaten» skrapet ut og hakket

1 grønn chili

svart pepper

½ ts sukker

evt. litt salt

frisk mynte og koriander

 

Bland alle ingrediensene og smak til med de ristede krydderne. Vil du ikke bruke alt, oppbevar restene i en lufttett boks.

La raitaen stå og kose seg en halvtimes tid før servering. Serveres med frisk koriander og mynte på toppen.

 

Tomatchutney med ingefær og chili

1 kg tomater

1 dl balsamicoeddik

200 g brunt sukker

600 g løk

100 g ingefær

1-2 sterke chili, gjerne Aji habanero

½ -1 hvitløk

1 ss malt eller knust allehånde

1-2 ss salt

 

Tomatene flås og hakkes opp i biter, putt i gryta sammen med balsamicoeddik. Tilsett sukker og fint opphakket eller revet ingefær og hvitløk,

grovhakket løk og chili, samt allehånde.

Alt røres sammen og kok deretter opp blandingen. Når blandingen har fått et oppkok, skrur du varmen ned og lar gryten putre i 1-2 timer.

Underveis smaker du chutneyen til om den trenger litt mer eddik, chili eller krydder. Når chutneyen er ferdig, fylles den på glass.

Den kan spises med en gang, men smaker enda bedre etter noen dager.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev