Nyhet
Hovedretter Fjærkre Mc.gåselever, pæreslaw og eplefries

Mc. Gåselever, pæreslaw og eplefries>

200 g fet gåselever

100 g briochedeig

sesamfrø

2 pærer

1 cm vaniljestang

1 ss yoghurt

2 ss crème fraîche

50 g frosne bringebær

½ dl bringebæreddik

100 g sukker

½ dl vann

1 eple

1 egg        

20 g pancomel

juice av 1 sitron

nøytral olje for fritering

minisalater

salt og pepper

 

 

Briochedeigen porsjoneres i 4 burgerbunner, heves i 1,5 time og pensles med egg og sesamfrø. Stek brødene på 180 °C i 15-20 minutter. Bland yoghurt, crème fraîche og vanilje. Riv en pære og vend den inn. Smak til med sitronjuice og salt og pepper. Kutt den andre pæren i terninger, lag lake av sukker, vann, bringebær og bringebæreddik.

Trekk den på lav temperatur til det er mørt. Eplet kuttes i strimler og vendes i sitron for å unngå at det blir brunt. Paneres i  egg og pancomel. Friter på 180 °C til det er gyllent og sprøtt. Gåseleveren porsjoneres i 4 skiver. Krydre med salt og pepper på begge sider og stek i en tørr panne i ett minutt på hver side. Anrett burgeren på tradisjonelt vis med garnityret ved siden av. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev