Nyhet
Hovedretter Fjærkre Kyllingsuppe med kikerter og karri

Kyllingsuppe med kikerter og karri >

En variant av en nordafrikansk suppe, Lablabi,  som kan serveres på flere måter; som purésuppe med biter av kylling, fisk eller bare grønnsaker. Enten med hele biter grønt og kikerter, eller en kombinasjon hvor du kjører deler av suppen til pure og beholder noen hele biter. Dette styrer du ved trekke kyllingen for seg selv, og siden blande i. Hvis du vet at du vil ha kun grove biter, kan den godt kokes i en og samme kjele.

 

2 ss karripulver

½ -1 ss spisskummin, kan sløyfes

½ - 1 rød chili, kan sløyfes

3-4 ss olje

½ liter vann

1 ts salt

500 g kyllinglårkjøtt i strimler

1 liter hønse eller kyllingkraft

1 boks kikerter a 400 g

1 brett 500 g med terninger av; gulrot, kålrot, stangselleri og

salt, pepper

saften av ½ sitron

3-4 ss kaldpresset raps eller olivenolje

1 liten pakke fersk koriander

 

Sett på to plater på komfyren, en på full spiker og en på middels varme. Åpne boksen med kikerter og skyll godt med kaldt vann. Sett over kyllingkraft til koking på full kraft. Ha i kikerter og grønnsaker, kok opp og la småkoke videre i 8-10 minutter.

Når grønnsakene er satt over, freser du chilipulver og karri i olje på middels varme i en annen kjele. Ha kyllingen i gryta og bland godt, hell på vann og salt. La det koke forsiktig opp og trekke videre i 3-4 minutter.

 Når grønnsakene er møre, tar du en stavmikser og blender sammen i kikertene slik at deler av kikertene moses og jevner sausen, mens noen forblir hele og andre lett knust. Men har kan du også variere; mose alt til puré eller la de forbli hele. Bland de to og smak til med salt, pepper, kaldpresset olje og litt sitronsaft, dryss med hakket koriander ved servering. Serveres med brød og olje eller smør. Ønsker du mer intens smak kan du tilsette litt kyllingbuljong når du smaker til.

Andre krydder som kan løfte suppen og bringe den nærmere sitt marokkanske opphav er; fennikelfrø, litt kanelstang og gurkemeie. Litt frisk, revet ingefær er heller ikke feil i denne suppen. Ønsker du mer kremet konsistens, kan du tilsette litt rømme eller creme fraiche ved servering.  

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev