Hovedretter Fjærkre Kyllingbryst og appelsinglasert rosenkål

Kyllingbryst og appelsinglasert rosenkål>

Kylling

2 Stange kyllingbryst

4 skiver Suldal spekeskinke

1 ss meierismør  

 

Ta av skinnet på kyllingbrystet, renskjær det og pakk det inn i spekeskinken. Brun kyllingbrystet i smøret i en stekepanne på begge sider. Legg brystet i en ildfast form og stek ved 180 °C til du har en kjernetemperatur på 58 °C. La hvile i 10 minutter før du skjærer i det.

 

 

Perlespelt

1 dl perlespelt fra Holli Mølle

3 dl kyllingkraft

3 ss revet Gammel Dronning fra Den Blinde Ku, kan bruke parmesan

1 ss meierismør

1 ts presset sitronsaft

salt og pepper

 

Ha perlespelt og kyllingkraft i en kjele. Kok i ca 20 minutter under lokk til kornene er myke, men har litt tyggemotstand. Pass på at ikke all kyllingkraften koker bort. Da må du tilsette litt mer kyllingkraft underveis. Dra kjelen av platen og rør inn revet Gammel Dronning og smør rett før servering. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

Rosenkål

600 g rosenkål

3 dl appelsinjuice

3 ss sukker noen grillede halve appelsiner som garnityr

salt og pepper 

 

Kok rosenkålen mør i lettsaltet vann. Det skal fortsatt være litt tyggemotstand i dem. Avkjøl i rennende kaldt vann. Dette kan forberedes i god tid før middagen. Rett før servering koker du appelsin og sukker til det tykner litt. Del rosenkålen i to og varm dem i appelsinsirupen. Appelsinsirupen serveres som saus ved siden av. Hvis du ønsker en saus til, kan du gjerne servere Stangekylling sin rødvinsaus ved siden av.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev