Kylling
3 Stange kyllingbryst
2 hvitløkfedd
skallet av ½ sitron
skallet av ½ klementin
salt og pepper
Ha kyllingbrystet, hvitløk, klementinskall og sitronskall i en vakumpose og vakumer. Legg posen i vannbad ved 58 °C i 45 minutter. Ettersom vannbadet holder 58 °C, kan brystet gjerne ligge der i 3 timer. Kjernetemperaturen vil likevel aldri bli mer enn 58 °C. Hvis du har en nøyaktig dampovn som kan stilles digitalt ned til 58 °C, kan du bruke denne istedenfor vannbad. Ta utkyllingbrystene og stek dem brune i stekepannen rett før servering.
Endive
4 endiver
4 dl nypresset appelsinjuice
litt salt og pepper
Del endivene i to på langs og legg i en ildfast form. Ha over appelsinsaft, salt og pepper. Stek ved 160 °C i ca 20 minutter til de er al dente.
Juleølsirup
1 flaske «God Jul» fra Nøgne Ø
2 dl appelsinjuice, bruk den du har kokt endiven i ½ dl sukker
Kok inn alt i en kjele til 1/3 gjenstår og sirupen tykner. Kan både serveres kald elelr varmes opp før servering.