Hovedretter Fjærkre Kyllingbryst sous vide, appelsinkokt endive og juleølsirup

Kyllingbryst sous vide, appelsinkokt endive og juleølsirup>

Kylling

3 Stange kyllingbryst

2 hvitløkfedd

skallet av ½ sitron

skallet av ½ klementin

salt og pepper

 

Ha kyllingbrystet, hvitløk, klementinskall og sitronskall i en vakumpose og vakumer. Legg posen i vannbad ved 58 °C i 45 minutter. Ettersom vannbadet holder 58 °C, kan brystet gjerne ligge der i 3 timer. Kjernetemperaturen vil likevel aldri bli mer enn 58 °C. Hvis du har en nøyaktig dampovn som kan stilles digitalt ned til 58 °C, kan du bruke denne istedenfor vannbad. Ta utkyllingbrystene og stek dem brune i stekepannen rett før servering.  

 

 

Endive

4 endiver

4 dl nypresset appelsinjuice

litt salt og pepper

 

Del endivene i to på langs og legg i en ildfast form. Ha over appelsinsaft, salt og pepper. Stek ved 160 °C i ca 20 minutter til de er al dente.

 

 

Juleølsirup

1 flaske «God Jul» fra Nøgne Ø

2 dl appelsinjuice, bruk den du har kokt endiven i ½ dl sukker

 

 

Kok inn alt i en kjele til 1/3 gjenstår og sirupen tykner. Kan både serveres kald elelr varmes opp før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev