4 store kyllinglår
100 g bacon
salt og pepper
4 ss konjakk
litt kyllingkraft
1 ss tomatpuré
12 sjalottløk
1 ss smør
1 ss hvetemel
4 ferske steinsopp, kan erstattes av annen sopp
Marinade
3,5 dl rødvin
2 fedd hvitløk
1 laurbærblad
2 ss hakket frisk timian
Del kyllinglårene i to i leddene og legg dem i marinaden over natten. Løft kyllinglårene ut av marinaden, men ta vare på marinaden.
Krydre kyllinglårene med salt og pepper. Brun baconet i en kjele. Ha i kyllinglårene og brun dem sammen med baconet. Ha i tomatpuré og la det steke til alt har fått en gyllen og fin farge. Ha cognacen over kyllingen og tenn på. La det brenne til flammene slukker. Ha over rødvinsmarinaden. Fyll på med kyllingkraft til det nesten dekker kyllinglårene.
La det trekke på svak varme i ca 1 time til kyllingen er mør. Mens kyllingen trekker seg ferdig, stekes soppen og løken i en stekepanne med 2 ss meierismør. Stek til soppen er myk og har fått fin farge. Ha sopp og løken i kjelen sammen med kyllingen mot slutten av koketiden. Bland 1 ss smør med 1 ss hvetemel. Ha dette i kjelen og kok de siste 5 minuttene. Dette jevner sausen. Hvis du vil ha en glutenfri variant kan du erstatte med maizennajevning.
Server kyllinglårene med potetpuré eller bare godt brød.