Hovedretter Fjærkre kylling med urtesmør

kylling med urtesmør>

1 frittgående kylling, ca. 1,3 kg

 

URTESMØR

Smør, noen fedd hvitløk, hakket rosmarin, timian, basilikum og oregano

1 ss korianderfrø, salt, pepper, gurkemeie og paprikapulver.

 

La smøret bli romtemperert og mykt. Tilsett finhakket hvitløk, urter, salt, og krydderet. Kjør det i en mikser og smak til med litt sitron. Forvarm ovnen til  180 °C.  Løsne forsiktig kyllingskinnet, bruk det runde håndtaket av en kniv eller gaffel. Legg urtesmøret under skinnet og fordel det fint utover. Dekk utsiden av kylling med resten av urtesmøret. Salt og pepre innsiden av kyllingen og fyll den med urter og sitronbåter. Masser urtesmøret på hele kyllingen og bind den opp med hyssing. Legg den i en stekeform og etterkrydre med salt, pepper og krydder.

Stek i 45-60 minutter og pensle ofte med olje. La den hvile i 10 minutter før du skjærer den opp. Server med ovnsbakt sellerirot, persillerot, beter og gulerøtter. Disse kan bakes i en form som settes under kyllingen under stekingen. Da vil fettet og kraften fra den sette smak. Husk å springle grønnsakene med en god olje og krydre med salt og pepper og gjerne litt skviset sitron. Båter av sitron kan også ligge sammen med grønnsakene under stekingen. Prøv med søtpoteter i formen. Det passer godt til.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev