Nyhet
Hovedretter Fjærkre Krydret andebryst, kastanjepuré og braisert sjalottløk

Krydret andebryst, kastanjepuré og braisert sjalottløk>

4 andebryst

 

Snitt skinnet med en skarp kniv. Pass på så du ikke kutter i kjøttet.

 

Krydderblanding

50 g fennikelfrø

50 g korianderfrø

2 stjerneanis

50 g sennepsfrø

½ ss salt

½ ss kvernet pepper

50 g fersk ingefær

 

Bland alle ingrediensene i en foodprosessor. Gni blandingen over hele andebrystet. La det stå i kjøleskapet over natten. Stek i varm stekepanne med skinnsiden ned, det er ikke nødvendig med noe tilsatt fett. Snu når skinnet er gyllent. Stek videre i ovnen på 200 °C i ca 15 minutter til en kjernetemperatur på 58 °C.

 

Kastanjepuré

200 g forkokte kastanjer

50 g smør

3 ss olivenolje

2 ss sherryeddik

20 g brunt sukker

20 g akasiehonning

salt og pepper

 

Bland alt i en foodprosessor til blandingen blir helt glatt og vend inn 50 g kremfløte.

 

Braisert banansjalottløk

Del fire stor banansjalottløk i to på langs med skallet på. Dypp dem i demerarasukker. Stek dem i en stekepanne til de er gylne. Ha dem i en ildfast form med flatsiden ned. Tilsett 100 g smørterninger, 50 g andekraft ev. kyllingkraft. Tilsett ca. 2 ss rødvinseddik. Fyll på med rødvin til det akkurat dekker bunnen av formen. Tilsett salt og pepper og dekk med aluminiumsfolie. Stek på 180 °C i 30 minutter. Væsken som er igjen etter løken reduseres i en panne og brukes som sjysaus. Anrett brystet i skiver med kastanjepuré, purre og sjysaus.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev