4 andelår
1 timiankvast
1 laurbærblad
5 fedd hvitløk
Salt andelårene godt i et par timer. Dekk dem med solsikke- olje i en kjele og ha i krydder og hvitløk. Kok til de er helt møre, ca 2 timer. Andekonfiten varmes under sterk overvarme eller under grillelementer i ovnen slik at de er skikkelig crispy. Her er de lagt på grillen. Husk å tørke dem for olje og la dem renne godt av seg før de legges på. Når skinnet er skikkelig sprøtt, er de ferdige. Server lårene med en frisk salat.
Frisk salat
1 smørkokt gulbete i biter
1 liten smørdampet brokkoli
1 bunt reddiker, i biter
1 kvist vannkarse
1 endivesalat, i strimler
1 bunt smørdampet vår- gulrøtter
1 finkuttet sjalottløk
4 ss olivenolje
1 ss sherryeddik, maldonsalt og nykvernet pepper
Bland sammen alle ingrediensene i en stor salatbolle og server den til andekonfiten.