Konfitering av andelår
2 andelår
0,5 kg salt
3 dl andefett, eller nok til at lårene dekkes
tilsett gjerne timian, rosmarin, oregano og stekte hvitløksbåter i konfiteringen som bakes med.
Dekk andelårene med salt. og sett dem i kjøleskapet natten over.
Børst bort saltet. Legg lårene i en ildfast form og formen bør være liten og høy så du slipper å bruke så mye fett.
Andelårene skal bakes i ovnen på 80 ° C i ovnen og bruk gjerne steketermometer. Andelårene blir gjennomstekt etter en times tid, men blir mørere jo lenger de bakes.
Tørk at lårene og la de hvile før de stekes raskt crispy i pannen.
tilbehør
Konfiterte andelår er veldig godt og trenger ikke mye tilbehør.
Smørstekte epler med balsamico passer fint. Du kan gjerne ovnsbake andelårene sammen med små mandelpoteter, løk , hvitløk og urter .
Bland gjerne inn de smørstektew eplebiten inn til slutt og naper med god balsamico-eddik tilslutt. Vær forsiktig med saltet , lårene er salte fra før. Kvern over med pepper.