barnemeny
1 høne, ca 2 kg
1 kålrot
1 sellerirot
3 gulrøtter
½ pakke aspargesbønner
¼ kepaløk
400 g nypoteter
2 ss smør
2 ss hvetemel
0,5 dl fløte
salt og pepper etter smak
litt finhakket persille
Kok høna mør i vann sammen med kepaløk, ¼ sellerirot og 1 gulrot. Ta høna ut av kraften, og sil den over i en bolle. Plukk høna ren for skinn og bein. Del hønsekjøttet i biter. Fres smør og hvetemel i kjele og spe med 0,5 l hønsekraft. Kok opp sausen og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper.
Bruk pepperkakeformer og stikk ut skiver av kålrot og sellerirot til morsomme figurer. Gulrot kuttes i skiver. Kok rotgrønnsakene og aspargesbønner møre i lett saltet vann. Poteter kokes for seg selv. Anrett grønnsaker, hønsekjøtt og poteter på tallerken sammen med saus. Dryss over hakket persille.