Hovedretter Fjærkre Hønsefrikasse

Hønsefrikasse >

barnemeny 

 1 høne, ca 2 kg

1 kålrot

1 sellerirot

3 gulrøtter

½ pakke aspargesbønner

¼ kepaløk

400 g nypoteter

2 ss smør

2 ss hvetemel

0,5 dl fløte

salt og pepper etter smak

litt finhakket persille

 

 

Kok høna mør i vann sammen med kepaløk, ¼ sellerirot og 1 gulrot. Ta høna ut av kraften, og sil den over i en bolle. Plukk høna ren for skinn og bein. Del hønsekjøttet i biter. Fres smør og hvetemel i kjele og spe med 0,5 l hønsekraft. Kok opp sausen og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper.

Bruk pepperkakeformer og stikk ut skiver av kålrot og sellerirot til morsomme figurer. Gulrot kuttes i skiver. Kok rotgrønnsakene og aspargesbønner møre i lett saltet vann. Poteter kokes for seg selv. Anrett grønnsaker, hønsekjøtt og poteter på tallerken sammen med saus. Dryss over hakket persille.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev