Kylling
1 hel Stangekylling
2 ss honning
2 ss finhakket timian
3 ss meierismør
2 dl kyllingkraft
salt og pepper
Legg kyllingen i en ildfast form. Smør kyllingen med smør og krydre med timian, salt og pepper. Ha kyllingkraften i den ildfaste formen. Stek kyllingen ved 180 °C i ca ½ time pr kilo kjøtt. Øs over kyllingkraften ca hvert kvarter. Når det er igjen ½ time av steketiden, ringles honningen over kyllingen og den stekes ferdig. La kyllingen hvile i ca 10 minutter før du skjærer i den.
Rødkålsalat
1 liten rødkål
½ dl solbærsirup
½ dl olivenolje
½ dl tørkede bringebær, kan droppes salt og pepper
Kutt rødkålen i tynne strimler og bland med resten av ingrediensene.
Poteter
800 g små poteter, med skall
vann
100 g salt pr liter vann
Dekk potetene med vann og ha i salt. Kok til potetene er møre. Hell av vannet og damp potetene tørre. Kan serveres varme eller kalde. Viktig: Ikke dekk til potetene for da blir saltet borte.
Ølsirup
1 flaske «God Jul», juleøl fra Nøgne Ø
4 dl god eplejuice
1 dl sukker
Kok øl, eplejuice og sukker til sirup. Avkjøl.