Hovedretter Fjærkre kaldrøkt, tørket andebryst, couscous og nedlagte grønnsaker

kaldrøkt, tørket andebryst, couscous og nedlagte grønnsaker>

1 pakke  couscous

1 kaldrøkt og tørket andebryst

tørket aprikos, etter smak

nedlagte grønnsaker, pickles

1 neve paranøtter

 

Saus

1 fedd hvitløk

2 ss lake fra pickles

1 ss zest fra en lime

1 ss Dijon sennep

1 bunt friske urter

god olivenolje

 

Mos alle ingrediensene sammen I en morter med litt olivenolje til en slags pestokonsistens.

 

Kaldrøkt og tørket andebryst

Trim andebrystet og dekk det med havsalt. Legg det i kjøleskapet over natten.

Vask av saltet og tørk. Rist en blanding av sort hel pepper, hele korianderfrø, stjerneanis og mort blandingen.

Dekk andebrystet med krydderblandingen og kaldrøk brystet en time.

Heng brystet til tørk på en tørt sted i ca en uke.

Fjern krydderblandingen.

 

Nedlagte grønnsaker

Bruk sesongens grønnsaker i så like størrelser som mulig

5 dl hvitvinseddik

1,75 dl vann

250 g sukker

2 stjerneanis

en liten neve hvite pepperkorn

en liten neve fennikelfrø

 

Kok alle ingrediensene sammen.

Hell den varme laken over grønnsakene og la dem stå til de blir avkjølte i romtemperatur.

Legg alt på et lufttett Norgesglass. Dette kan oppbevares i kjøleskapet opptil 6 måneder.

 

Couscous

Følg bruksanvisningen på boksen og tilsett hakkede aprikoser, olivenolje, salt og pepper.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev