1 pakke couscous
1 kaldrøkt og tørket andebryst
tørket aprikos, etter smak
nedlagte grønnsaker, pickles
1 neve paranøtter
Saus
1 fedd hvitløk
2 ss lake fra pickles
1 ss zest fra en lime
1 ss Dijon sennep
1 bunt friske urter
god olivenolje
Mos alle ingrediensene sammen I en morter med litt olivenolje til en slags pestokonsistens.
Kaldrøkt og tørket andebryst
Trim andebrystet og dekk det med havsalt. Legg det i kjøleskapet over natten.
Vask av saltet og tørk. Rist en blanding av sort hel pepper, hele korianderfrø, stjerneanis og mort blandingen.
Dekk andebrystet med krydderblandingen og kaldrøk brystet en time.
Heng brystet til tørk på en tørt sted i ca en uke.
Fjern krydderblandingen.
Nedlagte grønnsaker
Bruk sesongens grønnsaker i så like størrelser som mulig
5 dl hvitvinseddik
1,75 dl vann
250 g sukker
2 stjerneanis
en liten neve hvite pepperkorn
en liten neve fennikelfrø
Kok alle ingrediensene sammen.
Hell den varme laken over grønnsakene og la dem stå til de blir avkjølte i romtemperatur.
Legg alt på et lufttett Norgesglass. Dette kan oppbevares i kjøleskapet opptil 6 måneder.
Couscous
Følg bruksanvisningen på boksen og tilsett hakkede aprikoser, olivenolje, salt og pepper.