GRILLET KYLLING
4 vårkyllinger eller vaktler
50 g usaltet meierismør
salt og pepper
Pensle kyllingene med smeltet smør, og gni dem inn med salt og pepper. Grill dem på spyd til de er gylne, og det kommer klar kjøttsaft når du stikker i dem. Har du ikke mulighet til å grille, kan du gjøre det samme i stekeovn ved å steke dem på 200 °C til de er gylne og det kommer klar kjøttsaft når du stikker i dem.
VÅRENS PRIMØRER
1 pakke med vårgulrøtter
1 bunt med vårløk
2 neper
8 grønne asparges, evt. 150 g aspargesbønner
½ hode med spisskål
100 g usaltet smør
1 dl vann
salt og pepper
1 ss hakket gressløk
Fjern stilken på gulrøttene og del dem i staver. Kutt av den øverste tredjedelen av vårløken og del den på langs. Skrell nepene og kutt dem i båter. Asparges skrelles opp til hodet. Bruker du aspargesbønner, kutter du av endene på dem.
Fjern kjernen på spisskålen, og kutt den i store biter. Kok opp vann og smør. Ha i grønnsakene og damp til de er møre. Asparges og neper trenger lengst tid og må legges i først.
Smak til med salt, pepper og hakket gressløk.
Server vårkyllingen på en seng av vårgrønnsaker.