Hovedretter Fjærkre Grillet kylling og vårens primører

Grillet kylling og vårens primører >

GRILLET KYLLING

 

4 vårkyllinger eller vaktler

50 g usaltet meierismør

salt og pepper

 

Pensle kyllingene med smeltet smør, og gni dem inn med salt og pepper. Grill dem på spyd til de er gylne, og det kommer klar kjøttsaft når du stikker i dem. Har du ikke mulighet til å grille, kan du gjøre det samme i stekeovn ved å steke dem på  200 °C til de er gylne og det kommer klar kjøttsaft når du stikker i dem.

 

VÅRENS PRIMØRER

1 pakke med vårgulrøtter

1 bunt med vårløk

2 neper

8 grønne asparges, evt. 150 g aspargesbønner

½ hode med spisskål

100 g usaltet smør

1 dl vann

salt og pepper

1 ss hakket gressløk

 

Fjern stilken på gulrøttene og del dem i staver. Kutt av den øverste tredjedelen av vårløken og del den på langs. Skrell nepene og kutt dem i båter. Asparges skrelles opp til hodet. Bruker du aspargesbønner, kutter du av endene på dem.

 

Fjern kjernen på spisskålen, og kutt den i store biter. Kok opp vann og smør. Ha i grønnsakene og damp til de er møre. Asparges og neper trenger lengst tid og må legges i først.

Smak til med salt, pepper og hakket gressløk.

 

Server vårkyllingen på en seng av vårgrønnsaker.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev