Nyhet
Hovedretter Fjærkre Grillet kylling, jordskokk og kremet soppsaus

Grillet kylling, jordskokk og kremet soppsaus>

Grillet kylling

1 kylling

 

Kyllingen trimmes for skinn og lår og bryst tas av. Lårene beines ut og bankes lett med kjøtthammer. Brystet deles i to og trimmes til lik størrelse. Restene av brystet lages det farse på. Legg ut skinnet og legg på låret. Spre ut litt farse slik at man får tettet litt hull. Legg på brystet og rull dette sammen. Pass på at skinnet dekker hele rullen. Rulles sammen i klingfilm og steames på 85 °C til kjernen er 58 °C i ca 22 minutter. Hvil og stek kyllingen sprø i panne med olje, smør, hvitløk, sitronskall og estragon.

 

Jordskokk-krem

400 g jordskokk

0,5 dl  hvitvin

1 dl kyllingkraft

2 dl fløte

salt og pepper

 

Skrell jordskokkene og kutt i mindre biter. Roastes av på pannen til at de får litt farge. Ha på hvitvin, kyllingkraft og fløte. Kokes mørt og kjøres glatt på blender. Smakes til med salt og pepper og eventuelt litt nøtteolje.

 

Grillet løk

1 kepaløk

 

Løken kuttes i 1 cm tykke skiver og brennes av i tørr panne. Ta av det ytterste laget. Løken legges på brett og pringles med olivenolje, salt og pepper. Bakes ferdig i ovn 180 °C til den er mør.

 

Aromater

Romanesco, reddik, gressløk og sjalottløk kuttes i fine buketter og former. Blansjeres og legges sammen med en stripe hengt créme fraîche, toppet med grønne urter.

 

Soppsaus

200 g  østerssopp

1 finhakket sjalottløk

1 dl hvitvin

3 dl kyllingkraft

1 dl fløte

1 dl melk

 

Fres løk og sopp. Ha på hvitvin og reduser til halvparten. Det samme gjøres med kyllingkraften. Ha i meieriproduktene og kok i 4 minutter. Kjøres på blender og smakes til med salt, pepper og en klatt godt smør.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev