FOTO stian broch
KOKK eyvind Hellstrøm og co
APPETITT 1/2019
4 skiver foîe gras
Rutes fint, og stekes i varm, tørr panne på begge sider.
Pain D´epices
3 egg
3 dl mørk sirup
1 vaniljestang
50 g smør
½ ts av hvert krydder: nellik, kanel, anis, kardemomme
1,5 dl kjernemelk
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 liten klype salt
Alle ingredienser blandes i bolle og stekes i en brødform på 160 °C i 40 minutter. Kjøl ned og kutt i terninger. Stekes på 160 °C til de er gylne og sprø.
Glaserte druer
100 g grønne druer, uten stein
Forvell druer, kjøl ned i isvann, skrell druene og kutt i to. Stek dem i smør og tilsett litt kardemomme, sherrysirup og litt sherryeddik.
Karamelliserte pistasjnøtter
100 g ristede og skrelte pistasjnøtter
100 g sukker
Kok opp en sukkerlake med sukker og vann. Dypp pistasjnøttene i sukkerlaken og legg dem på bakepapir. Stek på 170 °C til de er karamellisert.
Grønn kardemomme og sherrysirup
35 g glukose
190 g sukker
250 ml sherryeddik
7,5 g grønn kardemomme
Bland alt og kok opp. Reduser og kok til temperaturen er 112 °C.