Hovedretter Fjærkre Fasan, foie-gras, sopp, bjørnebær og morkelsaus

Fasan, foie-gras, sopp, bjørnebær og morkelsaus>

1 hel fasan

50 g fransk foie gras

en kvist rosmarin

fine store  og  syltede bjørnebær

           

Ben ut fasanen fra beina og lag kraft av resten. Ta 25 g av foie grasen og smelt i en kjele på lav varme. Brun av fasanbrystene og legg dem i en vakumpose sammen med den smeltede foia grasen, den hele foie gras biten og rosmarin. Vakumer posen og sous vide den til 58° C i 2 timer. Fasanbrystene skal ha en fin rosa kjerne.

 

Morkelsaus

40 g tørket morkel

100 g sjampinjong

1 l god viltkraft

1/3 flaske rødvin

2 fedd hvitløk

0,5 l kremfløte

2 kvister timian

1 gul løk

salt, pepper og solsikkeolje

 

Stek soppene i solsikkeolje i 4-5minutter. Tilsett timian, gul løk og timian og stek videre i 5 minutter. Ha i viltkraft, rødvin og kremfløte og reduser til 1/3. Kjør alt i en kjøkkenmaskin til en tykk saus. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser før servering så den blir luftig.

 

Soppmuffins

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

125-150 g finhakket, fersk kantarell

1 neve finhakket og  tørket aprikos eller ananas

1 egg

1,25 dl melk eller vann

50 g smeltet smør

3 ss granskuddsirup eller sukker

Smeltet smør til pensling

 

Sett stekeovnen på 225 ° C. Sikt mel, bakepulver og salt i en bolle og bland inn kantarell, aprikos, egg, melk og smør og det søte. Rør godt sammen og fordel i 12 muffinsformer. Pensle med litt smør. Stek i 12 minutter eller til overflaten er gyllen.

 

Sprø skorsonerrot

solsikkeolje og  skorsonerrot

 

Skrell skorsonerroten og bruk en potetskreller til og skrelle i tynne lange strimler. Friter på 150-160° C til den er gyllen. Legg den på et kjøkkenpapir for og renne av. Saltes etter smak.

 

Hvitløkstekt sopp

Forskjellige typer sopp, smør, hvitløkolje, sjalottløk, persille, salt og pepper

 

Rens soppen og stek i hvitløkolje i varm panne til den er gyllen. Tilsett finkuttet sjalottløk og smør. Smak til med salt og pepper.

 

Hvitløksolje

100 g skrelt og grovkuttet hvitløk og 3 dl solsikkeolje

 

Bak hvitløken i ovnen på 160° C i 5 minutter og tilsett den i solsikkeoljen. Legg oljen med hvitløk i en lufttett boks i romtemperatur i 2 dager. Om du ønsker en sterkere hvitløksmak så kjører du oljeblandingen i en hurtigmikser.  Anrett fasanen i fine skiver på tallerken med sopp og annet garnityr. Del muffinsen og skum opp sausen før servering

 

Vin 

Pira Luigi,IT Langhe, Nebbiolo 2012

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev